Кафемашина KRUPS Virtuoso XP442C / Черен-сребрист

Кремообразно и автентично еспресо в компактна машина

Кафемашина KRUPS Virtuoso XP442C / Черен-сребрист

Кремообразно и автентично еспресо в компактна машина

Кафемашина Virtuoso е висококачествена ръчна еспресо машина с елегантен, модерен дизайн. С корпус от висококачествена неръждаема стомана тя перфектно комбинира устойчивост и стил. С интуитивен интерфейс и автоматичното спиране на потока, тя прави безупречни кафенапитки. Помпа с налягане от 15 bar осигурява плътна екстракция, а Thermoblock системата гарантира перфектни резултати още от първата чаша. Можете да ползвате кафемашината както с мляно кафе, така и с кафе на дози. В комплекта има включени дозираща лъжичка, с която да отмерите точното количество кафе и темпер, с който да уплътните кафето в държача.  Високоефективната парна дюза осигурява пухкава млечна пяна за любими "бели" напитки - вкусно капучино, лате макиато и др, а функцията за гореща вода е винаги под ръка, когато искате да се разнообразите с чай.  Подарете си автентичен вкус, съчетан с модерен и компактен дизайн за истинско кафе изживяване всеки ден.

Ref: XP442C

ОПИСАНИЕ

Еспресо машина Krups Virtuoso: Насладете се на автентично еспресо

Висококачествена ръчна еспресо машина с елегантен и модерен дизайн

• ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН КОМПАКТЕН ДИЗАЙН: Модерна, компактна еспресо машина от висококачествена неръждаема стомана за перфектната комбинация от издръжливост и стил

 

• ИНТУТИВЕН И ЛЕСЕН ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ: Силно интуитивен интерфейс с автоматично спиране на потока за перфектно кремообразно еспресо

 

• ПЕРФЕКТНА ПЯНА: Вкусно капучино, лате макиато и др.с дюза за пара с ръчно управление за кремообразна пяна с бариста качество

 

• ПЪЛНО ИЗВЛИЧАНЕ НА АРОМАТА: помпа с налягане от 15 bar осигурява пълна екстракция за силно еспресо, изпълнено с вкус и аромат

 

• ГОРЕЩА ВОДА за чайове и запарки

 


• ЕКСПРЕСНИ РЕЗУЛТАТИ: системата KRUPS Thermoblock произвежда бързо предварително загряване, за да достави еспресо направо в чашата ви за по-малко от минута

 

• МУТИФУНКЦИОНАЛЕН ДЪРЖАЧ: НА ФИЛТЪРА За смляно кафе (1 или 2 чаши) и кафе на дози

 

• ЛЕСНО ПРЕЗАРЕЖДАНЕ: Подвижният резервоар за вода с вместимост 1 L предлага процес на пълнене без усилие

 

• ПОДВИЖНА ВАНИЧКА ЗА ОСТАТЪЧНИТЕ КАПКИ КАФЕ: Лесно почистване и изпразване, със здрава решетка от неръждаема стомана

 

• ПОМОЩНИ АКСЕСОАРИ: Дозиращата лъжица ви помага да добавяте идеалното количество еспресо всеки път, докато тамперът помага плътно да притиснете кафето за перфектни резултати

 

• НАГРЯВАЩА ПЛОЧА: Домашно еспресо изживяване с професионално докосване до кафето благодарение на функцията за затопляне на чаши

СПЕЦИФИКАЦИИ

Общи
Устройство с дисплей (екран)
Цвят Черен & Сребро
Лед индикатор
Интерфейс Бутони
Показване на езици
Налягане 15 бара
Мощност 1400 W
Страна на произход Китай
технически
Аксесоар за мляко
Воден резервоар 1
Превключвател за включване / изключване Да
Дюза за пара
Функция на пара
Функция за гореща вода
Брой чаши, приготвени едновременно 2
Автоматично изключване
Подвижен резервоар за вода
Thermoblock система
Система за разпенване на мляко
Вид кафе мляно кафе, меки капсули и еднократни дози кафе

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Винаги използвайте студено (директно от хладилника) и много прясно мляко. Всяко мляко ще се разпени, ако е прясно и студено. Ако използвате обезмаслено мляко, по-добри резултати ще получите с обезмаслено мляко с голяма трайност.

Уверете се, че съдът, който използвате, за да разперете млякото, също е студен/охладен. Съд от неръждаема стомана или стъкло помага за постигането на най-добри резултати.

Разпенване на млякото – с 6 стъпки:
• Използвайте съд с подходящ размер и го напълнете до половината със <strong>студено</strong> мляко.
• Вкарайте върха на дюзата малко под повърхността на млякото.
• Бързо отворете клапата за пара, половин завъртане до напълно отворено положение.
• Движете съда стабилно надолу, докато не чуете отличителен звук „Сссст... сссст“.
• Продължавайте да спускате съда стабилно надолу (<strong>без тръскане</strong>), като асансьор, издигайки млякото до горната част на съда, като създавате гъста пяна.
• Продължавайте да нагрявате млякото, докато термометърът (ако има такъв) достигне 60 °C. Изключете клапата, отстранете и <strong>незабавно</strong> избършете приставката за пара.
Пробийте блокажа с тънка игла. За да сте сигурни, че парната дюза остава чиста, винаги завъртайте за момент копчето за пара в позиция за пара, за да издухате остатъчното мляко от дюзата (поставяйте празен съд отдолу за капките), след като направите капучино. Почистете дюзата за пара и помощното устройство за пяна с влажна кърпа веднага след разпенването.
Котленият камък се отлага по естествен начин във Вашия уред; редовното отстраняване на котления камък ще гарантира по-дългия живот на уреда. Отстраняването на котления камък гарантира запазване качеството на кафето с времето. Котленият камък рискува да влоши окончателно характеристиките на кафемашината.
Не мийте аксесоарите за еспресо в съдомиялната.
Редовно изпразвайте поставката за прокапване и при необходимост я измивайте заедно с решетката с вода и лек почистващ препарат, след което ги изплакнете и подсушете.
Главата за варене, филтродържателят и филтърът трябва да се почистват след всяко използване с помощта на влажна кърпа (за главата за варене) и лек почистващ препарат и вода (за филтродържателя и филтъра). Изплакнете и подсушете.
Същата процедура за поддръжка важи и за затоплящата поставка.
Следвайте указанията в ръководството за почистване на котлен камък, тъй като техниките варират съгласно различните модели.
Препоръчваме да използвате продукта за отстраняване на котлен камък, който е предоставен от производителя.
За ежедневно средно използване от 4 чаши и ако водата е твърда, препоръчваме да почистване натрупалия се по машината котлен камък поне на всеки 3 месеца.
Ако живеете в област, където водата е много твърда, е добра идея да почистване котления камък по-често.
Да, ако се е натрупал котлен камък.
Почистете го с вода и/или почистващите продукти, които са препоръчани от производителя на устройството.
Това може да предотврати запушване във водния извод и проблеми с хигиената.
След като се уверите, че сте спазили инструкциите за стартирането му от книжката с Инструкциите за употреба, проверете дали електрическият Ви контакт работи като включите друг уред. Ако все още уредът не работи, не опитвайте да го разглобите или поправите сами, а го отнесете в оторизиран сервизен център.
​Уверете се, че използвате съвсем прясно и студено мляко. Уверете се, че дюзата за пара и приставката за разпенване не са запушени.
Не използвайте уреда. За да избегнете каквато и да било опасност, сменете кабелатв оторизиран сервизен център.
Това може да се дължи на няколко фактора:
• Няма вода в резервоара; напълнете го.
• Резервоарът Ви не е правилно поставен; натиснете по-силно резервоара.
• Филтърът е блокиран; смляното кафе е прекалено фино. Почистете държача на филтъра и опитайте с по-едро смляно кафе.
• Помпата не е пълна; вижте в инструкциите как да я напълнете.
• Уредът Ви има натрупан котлен камък; отстранете го.
• Касетката на Claris филтъра е сменена, но не е пълна; вижте инструкциите как да я запълните.
Уредът автоматично ще се рестартира при връщане на електрозахранването и ще бъде готов за нов цикъл.
Уверете се, че поставката за прокапване не е препълнена. При необходимост я изпразнете.
Уверете се, че поставката за прокапване е позиционирана правилно.
Уверете се, че дюзата за пара не е блокирана.
Изключете уреда и го оставете да се охлади. След това почистете и отпушете всички отвори на дюзата, като използвате предоставената игла.
Отпушете отвора на поддържащата тръба на дюзата за пара с игла.
Махнете касетата Claris.
Кафето на зърна от сорта Арабика има най-добър вкус и е с естествено ниско съдържание на кофеин. Опитайте и други видове кафе, смеси и степени на изпичане, за да откриете какво отговаря най-добре на Вашия вкус. По принцип колкото по-изпечено е кафето, толкова е по-силно. По-слабо изпечените кафета ще ви предложат цяла гама от аромати и ще ви предоставят едновременно мека и богата на вкусове напитка, достойна за истинските познавачи! Известните марки кафе трябва винаги да са умерено изпечени, за да предоставят цялото си богатство, финес и разнообразие от аромати. Избягвайте кафето на зърна с много тъмен цвят, тъй като то е по-мазно и може да запуши кафемашината. Проверявайте също така за наличие на малки камъчета в кафето, тъй като те биха могли да повредят машината Ви. Никога не използвайте разтворимо или мляно кафе.
​Средно към ситно (но не прекалено ситно).
​Каймакът е знак за истинско Еспресо, който се получава благодарение на налягането в машината и крема диска. Налягането се измерва в бар (от 1.5 до 19) и колкото по-високо е налягането, толкова по-гъст и наситен е каймакът.
Винаги дръжте смляното кафе във вакуумиран контейнер или запечатвайте опаковката с щипка за торбички. Дръжте контейнера в хладилника за по-дълга свежест.
Уредът е направен от материали, които могат да бъдат регенерирани или рециклирани. Можете да оставите уреда в най-близкия пункт за събиране на отпадъци.
Моля, отидете на раздел „Аксесоари“ на интернет страницата, за да намерите лесно всичко необходимо за Вашия продукт.
Открийте по-подробна информация в раздел Гаранция на тази интернет страница.
Еспресото има по-силен аромат от "нормалното" кафе.
Всъщност еспресото може да се различи благодарение на богатия му аромат и каймака на повърхността на чашата.
Това изисква налягане от 15 бара (което се постига само от машини за еспресо), нагрята до 90-92 °C вода и фино смляно и прецизно измерено кафе (7 грама на чаша).
Не, тези уреди са изрично проектирани за използване с посочения вид кафе.
Ако използвате погрешен вид кафе, махнете го и използвайте посочения.
Ако смятате, че някоя част липсва, обадете се на Центъра за обслужване на клиенти, за да Ви окажем необходимото съдействие.

РЕЦЕПТИ