съставки
60 мл + 50 мл + 50 мл мляко
2 супени лъжици горчиво какао на прах
2 блокчета карамел
приготвяне
Нарежете блокче карамел на парчета и го оставете да се разтопи в тава за печене във фурната на 180°C за около 8 минути. Извадете от фурната, изчакайте 30 секунди и ги извадете от тавата, като направите малки карамелени парченца.
В тенджера разтопете другото блокче карамел в 50 мл мляко.
В чаша загрейте 60 мл мляко с помощта на функцията за разпенване на еспресо машината, добавете какаото на прах и разбъркайте.
Изсипете кафето в горещия млечен шоколад.
Разпенете останалите 50 мл мляко и ги добавете към карамеленото мляко.
Добавете млечната пяна към кафето.
Украсете с малки парченца карамел.