Кафеавтомат Krups Intuition Experience + EA877D

Независимо дали става въпрос за перфектно еспресо, пенливо капучино или ледено фрапе, Intuition Experience + Bean-to-Cup Coffee Machine обещава напитки с качество на бариста у дома. Цветният сензорен екран и интуитивните светлинни индикатори ще ви насочат през завладяващото кафе изживяване, докато намалените нива на звука предлагат допълнителен комфорт. С директен достъп до повече от 20 топли и студени напитки, тази кафемашина от неръждаема стомана предлага до 4 интензитета на кафе и 8 профила за подобрена персонализация.

Ref: EA877D

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

След като се уверите, че сте спазили инструкциите за стартирането му от книжката с Инструкциите за употреба, проверете дали електрическият Ви контакт работи като включите друг уред. Ако все още уредът не работи, не опитвайте да го разглобите или поправите сами, а го отнесете в оторизиран сервизен център.
Кафето на зърна от сорта Арабика има най-добър вкус и е с естествено ниско съдържание на кофеин. Опитайте и други видове кафе, смеси и степени на изпичане, за да откриете какво отговаря най-добре на Вашия вкус. По принцип колкото по-изпечено е кафето, толкова е по-силно. По-слабо изпечените кафета ще ви предложат цяла гама от аромати и ще ви предоставят едновременно мека и богата на вкусове напитка, достойна за истинските познавачи! Известните марки кафе трябва винаги да са умерено изпечени, за да предоставят цялото си богатство, финес и разнообразие от аромати. Избягвайте кафето на зърна с много тъмен цвят, тъй като то е по-мазно и може да запуши кафемашината. Проверявайте също така за наличие на малки камъчета в кафето, тъй като те биха могли да повредят машината Ви. Никога не използвайте разтворимо или мляно кафе.
​Най-добрият начин да се удължи живота на зърната кафе е да ги поставите директно в херметически затворени контейнери и да ги съхранявате в хладилника. Те могат да се запазят в продължение на до 3 месеца по този начин.
​Каймакът е знак за истинско Еспресо, който се получава благодарение на налягането в машината и крема диска. Налягането се измерва в бар (от 1.5 до 19) и колкото по-високо е налягането, толкова по-гъст и наситен е каймакът.
Не използвайте уреда. За да избегнете каквато и да било опасност, сменете кабелатв оторизиран сервизен център.
Уредът е направен от материали, които могат да бъдат регенерирани или рециклирани. Можете да оставите уреда в най-близкия пункт за събиране на отпадъци.
Моля, отидете на раздел „Аксесоари“ на интернет страницата, за да намерите лесно всичко необходимо за Вашия продукт.
Това може да се дължи на няколко фактора:
• Няма вода в резервоара; напълнете го.
• Резервоарът Ви не е правилно поставен; натиснете по-силно резервоара.
• Филтърът е блокиран; смляното кафе е прекалено фино. Почистете държача на филтъра и опитайте с по-едро смляно кафе.
• Помпата не е пълна; вижте в инструкциите как да я напълнете.
• Уредът Ви има натрупан котлен камък; отстранете го.
• Касетката на Claris филтъра е сменена, но не е пълна; вижте инструкциите как да я запълните.
Открийте по-подробна информация в раздел Гаранция на тази интернет страница.
Еспресото има по-силен аромат от "нормалното" кафе.
Всъщност еспресото може да се различи благодарение на богатия му аромат и каймака на повърхността на чашата.
Това изисква налягане от 15 бара (което се постига само от машини за еспресо), нагрята до 90-92 °C вода и фино смляно и прецизно измерено кафе (7 грама на чаша).
Уредът автоматично ще се рестартира при връщане на електрозахранването и ще бъде готов за нов цикъл.
Уверете се, че поставката за прокапване не е препълнена. При необходимост я изпразнете.
Уверете се, че поставката за прокапване е позиционирана правилно.
Уверете се, че дюзата за пара не е блокирана.
Изключете уреда и го оставете да се охлади. След това почистете и отпушете всички отвори на дюзата, като използвате предоставената игла.
Отпушете отвора на поддържащата тръба на дюзата за пара с игла.
Махнете касетата Claris.
Махнете водния филтър, ако машината Ви използва такъв. Ако това не отстрани проблема, завъртете бутона за финост на меленето надясно, за да получите по-едро мелене (може да зависи от вида на използваното кафе).
Изпълнете един или няколко цикъла на изплакване.
В случай на многократно използване от дюзата за пара може да излязат няколко капки.
Проверете температурната настройка на избраното кафе и при необходимост я променете.
Затоплете чашите, като ги изплакнете с гореща вода, за да не се създаде "термичен шок" със студени чаши.
Качеството на полученото кафе ще бъде дори още по-добро.
Проверете дали резервоарът на устройството е позициониран правилно.
Уверете се, че магнитният поплавък на водният резервоар се движи свободно.
Изплакнете резервоара и при необходимост го почистете от котлен камък.
Завъртете наляво бутона за финост на меленето, за да получите по-добре смляно кафе. Махнете касетата Claris.
Трябва да променяте настройката на мелничката само докато тя работи.
Не, тези уреди са изрично проектирани за използване с посочения вид кафе.
Ако използвате погрешен вид кафе, махнете го и използвайте посочения.
Проверете температурното ниво в менюто с настройки.
При необходимост го увеличете.
Можете да задавате температура за всяка рецепта от менюто за предпочитания.
При необходимост нагрейте чашата, преди да я използвате.
Можете да нагласите наситеността на всяка рецепта, като изберете количеството кафе на зърна, което да се използва.
Проверете за кафе на зърна в съответния контейнер и се уверете, че сензорът за зърна не е блокиран или че не е мръсен. При необходимост го почистете със суха кърпа. Не използвайте влажни или мазни зърна.
Изберете рецепта от менюто за предпочитания и/или намалете количеството вода.
Ако смятате, че някоя част липсва, обадете се на Центъра за обслужване на клиенти, за да Ви окажем необходимото съдействие.