Кафеавтомат Krups ARABICA EA8170
Кафеавтомат KRUPS Arabica-компактен дизайн без компромис с качеството.
Независимо дали обичате силно еспресо или сте любител на дълфите кафе специалитети той е тук, за да ви помогне в приготвянето им. Системата KRUPS Quattro Force оптимизира всяка стъпка в приготовянето на вашата кафенапитка за професионално качество и изключителен вкус. Воден резервоар с голяма вместимост от 1.5л и контейнер за кафе на зърна, побиращ 260 гр ви дават възможност да приготвяте еспресо след еспресо без необходимосто от допълване. С възможност да избирате от 3 темературни настройки и 3 степени на смилане на кафето за персонализирано изживяване и гарантирано перфекти резултати всеки път. Естествен и интуитивен контролен панел с много голям LCD екран с лесен и удобен за ползване интерфейс ви гарнатират безпроблемна употреба. А режимът за любими напитки ви позволява да запазвате своите предпочитания. Комкатен и елекгантен този кафеавтомат е идеално попълнение към всяка кухня.
Ref: EA8170
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
• Няма вода в резервоара; напълнете го.
• Резервоарът Ви не е правилно поставен; натиснете по-силно резервоара.
• Филтърът е блокиран; смляното кафе е прекалено фино. Почистете държача на филтъра и опитайте с по-едро смляно кафе.
• Помпата не е пълна; вижте в инструкциите как да я напълнете.
• Уредът Ви има натрупан котлен камък; отстранете го.
• Касетката на Claris филтъра е сменена, но не е пълна; вижте инструкциите как да я запълните.
Всъщност еспресото може да се различи благодарение на богатия му аромат и каймака на повърхността на чашата.
Това изисква налягане от 15 бара (което се постига само от машини за еспресо), нагрята до 90-92 °C вода и фино смляно и прецизно измерено кафе (7 грама на чаша).
Уверете се, че поставката за прокапване е позиционирана правилно.
Изключете уреда и го оставете да се охлади. След това почистете и отпушете всички отвори на дюзата, като използвате предоставената игла.
Отпушете отвора на поддържащата тръба на дюзата за пара с игла.
Махнете касетата Claris.
Изпълнете един или няколко цикъла на изплакване.
Затоплете чашите, като ги изплакнете с гореща вода, за да не се създаде "термичен шок" със студени чаши.
Качеството на полученото кафе ще бъде дори още по-добро.
Уверете се, че магнитният поплавък на водният резервоар се движи свободно.
Изплакнете резервоара и при необходимост го почистете от котлен камък.
Ако използвате погрешен вид кафе, махнете го и използвайте посочения.