ТИРАМИСУ С АЙРИШ КАФЕ

За 4 човека:
- 4 жълтъка + 6 белтъка
- 80г пудра захар
- 500г маскарпоне
- 20мл уиски
- 8 бишкоти
- 50г карамел
- 3 ябълки
- 30г масло
- 80г пудра захар
- 1с.л. неподсладено какао на прах
Подготовка:
- Най-напред, направете едно двойно еспресо (80 мл). За да постигнете отличен резултат, използвайте кафе машина за еспресо с вградена кафемелачка.
Подгответе крема за тирамису:
- Разбийте жълтъците със захарта, а след това добавете маскарпонето.
- В купа разбийте на сняг белтъците с малко сол.
- Внимателно добавете разбитите белтъци към жълтъците с маскрапоне.
- Сложете в тиган предварително обелените и нарязани на кубчета ябълки и ги сотирайте в малко масло.
- Поръсете със захар и карамелизирайте.
- В стъклени купички сложете по една лъжица млечен карамел.
- Потопете бишкотите в ароматизираното с уиски двойно кафе и покрийте с тях дъното на стъклените купички.
- Напълнете стъклените купички последователно с крема, а след това и с пласт от карамелизирани ябълки.
- Не забравяйте да завършите пълненето на купичките с пласт крем, за да може да поръсите вашето тирамису с неподсладено какао на прах.
Нашият съвет: пригответе вашето тирамису 24 часа предварително.