ТИРАМИСУ С АЙРИШ КАФЕ

За 4 човека:

  • 4 жълтъка + 6 белтъка
  • 80г пудра захар
  • 500г маскарпоне
  • 20мл уиски
  • 8 бишкоти
  • 50г карамел
  • 3 ябълки
  • 30г масло
  • 80г пудра захар
  • 1с.л. неподсладено какао на прах

Подготовка:

  • Най-напред, направете едно двойно еспресо (80 мл). За да постигнете отличен резултат, използвайте кафе машина  за еспресо с вградена кафемелачка.

Подгответе крема за тирамису:

  • Разбийте жълтъците със захарта, а след това добавете маскарпонето.
  • В купа разбийте на сняг белтъците с малко сол.
  • Внимателно добавете разбитите белтъци към жълтъците с маскрапоне.
  • Сложете в тиган предварително обелените и нарязани на кубчета ябълки и ги сотирайте в малко масло.
  • Поръсете със захар и карамелизирайте.
  • В стъклени купички сложете по една лъжица млечен карамел.
  • Потопете бишкотите в ароматизираното с уиски двойно кафе и покрийте с тях дъното на стъклените купички.
  • Напълнете стъклените купички последователно с крема, а след това и с пласт от карамелизирани ябълки.
  • Не забравяйте да завършите пълненето на купичките с пласт крем, за да може да поръсите вашето тирамису с неподсладено какао на прах.

Нашият съвет: пригответе вашето тирамису 24 часа предварително.