съставки
40 мл еспресо
125 гр масло
75 гр качествен обикновен шоколад
150 гр светлокафява захар
2 яйца
70 гр обикновено брашно
80 гр натрошени орехови или други ядки
20 гр масло + 20 гр захар за формата за кекс
125 гр масло
75 гр качествен обикновен шоколад
150 гр светлокафява захар
2 яйца
70 гр обикновено брашно
80 гр натрошени орехови или други ядки
20 гр масло + 20 гр захар за формата за кекс
приготвяне
В тенджера разтопете шоколада с маслото, добавете кафето и разбъркайте добре.
В купа разбийте с бъркалка жълтъците със захарта до получаване на бледа и кремообразна смес, след което прибавете брашното.
Добавете разтопената шоколадова смес и орехите.
Изсипете сместа в намаслената, поръсена със захар форма за кекс.
Изпечете във фурната при 200°C за около 20 минути.
Оставете да се охлади напълно, преди да режете.
Сервирайте с крем "Англез" (crème anglaise) с вкус на кафе.
В купа разбийте с бъркалка жълтъците със захарта до получаване на бледа и кремообразна смес, след което прибавете брашното.
Добавете разтопената шоколадова смес и орехите.
Изсипете сместа в намаслената, поръсена със захар форма за кекс.
Изпечете във фурната при 200°C за около 20 минути.
Оставете да се охлади напълно, преди да режете.
Сервирайте с крем "Англез" (crème anglaise) с вкус на кафе.