Арабика и робуста - шампионите при кафето на зърна
Има два основни растителни вида кафе, арабика и робуста. Научете се да ги различавате и изберете този, който отговаря на Вашия вкус.

Кое е подходящото за Вас?
Открийте разликите между тези две разновидности на кафето и и това, което определя техните особености.

Два растителни вида за две различни вкусови преживявания
Арабика (Coffea Arabica) и робуста (Coffea Canaphora) са двата най-култивирани и консумирани растителни вида в света. Необходими са от 3 до 4 години на растеж за едно младо кафено дърво, за да бъде в състояние да дава кафе на зърна.

Двата най-култивирани и консумирани вида кафе в света.
Арабика:
Насладете се на момента, в който всички тънки нюанси на кафето се разкриват пред вас.
Отглеждан в плантации, разположени на високи плата на средна надморска височина (между 200 и 2000 метра надморска височина), сортът арабика представлява 70% от производството на кафе в световен мащаб. Неговите зърна са дълги и овални, със S-образна линия по средата.
Насладете се на клафето арабика с неговата гладкост, разнообразен вкус и богат аромат.
Идеален за “зареждане на батериите.”
Отглеждан в ниските равнини (на морското равнище), сортът робуста представлява 30% от производството на кафе в света. Неговите зърна са малки и закръглени, с почти права линия по средата.
Насладете се на кафето робуста и неговата сила, високото съдържание на кофеин и горчивия му и пълноценен вкус.