ТИРАМИСУ ИРЛАНДСКО КАФЕ

  • Брой порции 4
  • Степен на трудност Лесно
  • Време за приготвяне 30 мин

съставки

4 жълтъка + 6 белтъка
80 гр. пудра захар
500 гр. маскарпоне
2 еспресо
20 мл. уиски
8 бишкоти
50 гр. дулсе де лече
3 ябълки
30 гр. масло
80 гр. фина захар
1 с.л. какао на прах

приготвяне

Налейте еспресото и оставете да се охлади.
В купа за смесване разбийте жълтъците с пудрата захар, докато се получи бледа и кремообразна смес. Добавете маскарпонето.
Разбийте белтъците до много твърди върхове.
Внимателно добавете белтъците в сместа от маскарпоне.
Овкусете охладеното еспресо с уискито.
Обелете ябълките. Нарежете на малки кубчета и гответе в тигана с маслото и захарта около 5 минути.
Поставете лъжица дулче де лече в основата на всяка чаша.
Потопете бишкотите в кафето и подредете в основата на чашите.
Напълнете чашите, като редувате слой крем маскарпоне и слой карамелизирани ябълки, завършвайки със слой крем.
Поръсете с горчиво какао на прах и оставете настрана в хладилника.
В идеалния случай трябва да приготвите тирамисуто 24 часа предварително.